Voeding & verzorging

Verzorging van uw Brits Korthaar katten vanaf kittens
 Verzorging kitten na het verhuizen

Verzorging Kittens

 

Nadat de kittens zijn verhuist naar hun nieuw baasjes vraagt de verzorging en onderhoud van uw kitten extra aandacht om een goede start te maken in de begin periode. Wij helpen u graag door middel van dit overzicht voor alle brits korthaar kater, poezen en kittens.

Dagelijkse verzorging katten

Verzorging katten

 

Dagelijks vers droogvoer moet altijd klaarstaan. Daarnaast 1 x per dag natvoer. Let op niet te veel natvoer, Droogvoer is de hoofdzaak en natvoer een traktatie. Daarnaast moet er altijd voldoende vers water klaar staan. De kattenbak iedere dag verschonen en 1 per week de kattenbak binnen en buiten reinigen. 1 keer per week ondervacht en bovenvacht kammen. Anti wormen en anti vlooien middel 4 keer per jaar om de 3 maanden toedienen . Inenting en controle dierenarts 1 per jaar. 

Dagelijks

Ieder dag vers voer

 

Royal canin ontwikkeld als enige droog en natvoer speciaal voor brits korthaar katten op elkaar afgestemd. Door een uitgebalanceerde voedingslijn krijgt uw brits korthaar kat de voeding die hij of zei nodig heeft gedurende het hele leven van de kat. Kittens krijgen speciaal brits korthaar kitten voer van royal canin tot dat ze 1 jaar oud zijn.

 

 

dagelijks

Ieder dag vers water

 

Water is het belangrijkste voor een kat voor vochtopname. Het kraanwater in nederland is schoon genoeg. Veel katten drinken hun hele leven niets anders dan kraan water, het liefst drinken de katten vers en koel water. Op warme dagen doen wij altijd 2 keer het water verversen voor de katten. Een kat mag geen melk drinken, alleen speciale kattenmelk.

4 keer per jaar, OM DE 3 maanden

Ontvlooien en ontwormen

 

Ontvlooien en ontwormen moet om de 3 maanden atipt gebeuren om te voorkomen. Jongen kittens de eerste 2 maanden iedere maand met speciaal kitten ontworming van mebemax. Het ontwormen is een pilletje die via de bek wordt toegedient. Voor het ontvlooien zijn het druppels die worden toegediend in de nek. Voor ontwormen gebruiken wij Melbemax. Als anti vlooien middel gebruiken wij gold. Deze is alleen via de dierenarts te verkrijgen en niet in de winkel. Melbemax is overal te koop.

1 KEER PER JAAR

Controle en inenting 

  

Jaarlijks dient uw kat te worden gecontroleerd en ingeent door een vakbekwame dierenarts. De dierenarts controleerd de kat uitwendig en inwendig en weegt de kat. De inenting moet ook jaarlijks terugkerend gebeuren doormiddel van een injectie bij de schouderbladen.

 

wekelijks

Vacht verzorging

Royal canin ontwikkeld als enige droog en natvoer speciaal voor brits korthaar katten. Door een uitgebalanceerde voedinslijn krijgt uw brits korthaar kat de voeding die hij of zei nodig heeft gedurende het hele leven van kat. 

 

 

Algemene

Krabpaal en speelgoed

Een krabpaal en speelgoed is onmisbaar voor een kat. Een kat heeft een krabpaal nodig om zijn/haar nagels te krabben en lekker in te hangen. Krabpalen zijn alle maten en prijsklasse te koop. Onze katten willen graag een krabpaal met hangmaandjes. Voor speelgoed kan alles voldoen van speelgoed muisjes tot een propje van papier of folie.

Brits korthaar verzorging

Voor in je agenda

Kittens tot 16 weken

Royal canin mother en kitten voer

2 keer iedere maand ontworming. 

kittens 16 weken tot 1 jaar

Royal canin brits korthaar kitten voer

om de 3 maanden ontwormen en ontvlooien

volwassen Katten vanaf 1 jaar

Royal canin brits korthaar katten voer

4 x per jaar ontwormen en ontvlooien.

1 keer per jaar controle en inenting bij dierenarts.

 

Aanbevolen merken

Royal canin – Katten droog en natvoer 

Melbemax – Ontwormings pillen

Gold – Antivlooien druppels via dierenarts

Greencat baby powder – Zelf klottende kattenbak grind

 

Brits Korthaar Cattery

De Krullen van de Trap

 

Neem gerust contact op voor al uw vragen over de brits korthaar poezen, katers en kittens 

Wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op

 
24/7 bereikbaar via de e-mail

Kattenpension

De Krullen van de Trap

 

Neem gerust contact op voor al uw vragen over het kattenpension

Wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op

 
24/7 bereikbaar via de e-mail